Smaczne czy piękne? Kiedy sztuka miesza się z modą, wówczas powstają niezwykłe arcydzieła. Temat „jadalnej mody” przewijał się już w mediach wielokrotnie, ich autor, włoski fotograf Fulvio Bonavia, już wcześniej tworzył podobne projekty. Sesja zatytułowana „Istota Smaku” ukazuje popularne stroje Alexandra McQueena, Louisa Vuittona, Prady i Monclera w nowym obliczu.  Sukienki na zdjęciach do magazynu „Garage” zostały „uszyte” z kapusty, pomarańczy, sardynek i orzechów.

edible fashion Louis Vuitton z orzechów sukienka


edible fashion moncler sukienka z sardynek


edible fashion mcqueen sukienka z sałaty


edible fashion prada sukienka z cytrusów  pomarańczy

 
Projekt powstał na bazie rzeczywistych modeli wykonanych ręcznie oraz przy udziale grafiki komputerowej. Moim zdaniem efekt końcowy wygląda nadzwyczajnie.  A wy co sądzicie o takiej sztuce?

 

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here